Home Nieuws Jong N-VA wil regenboogzebrapad in Zandhoven.
17
mei
2020

Jong N-VA wil regenboogzebrapad in Zandhoven.

Aron Sempels

De initiatiefnemers aan het zebrapad.

 

Op 17 mei, in het kader van de internationale dag tegen homofoob en transfoob geweld, pleit Jong N-VA Zandhoven voor een regenboogzebrapad in Zandhoven. Om hun voorstel kracht bij te zetten kleurden ze het zebrapad in de Bruggestraat alvast zelf in met krijt.

Zoals elk jaar wappert op 17 mei, tijdens de internationale dag tegen homofoob en transfoob geweld, in Zandhoven de regenboogvlag aan het gemeentehuis.

“We steunen het initiatief van de gemeente om de regenboogvlag te hijsen op deze dag zegt Jong N-VA-Voorzitter Mats Sterkens. “Maar wat ons betreft, mag het nog wat verder gaan. Geweld tegenover mensen met een andere geaardheid beperkt zich niet tot één dag per jaar. De steun van onze gemeente zou dus ook verder moeten gaan dan het hijsen van een vlag, één keer per jaar.”

De jongeren van N-VA Zandhoven stellen daarom voor om het zebrapad in de Bruggestraat in een nieuw laagje verf te geven. Mét regenboogmotief. Ze gaven zelf alvast het goede voorbeeld door het zebrapad met krijt in te kleuren.

“Binnen enkele dagen zal er van ons werk nog maar weinig te zien zijn”, weet ook Aron Sempels, ondervoorzitter van Jong N-VA Zandhoven. “Maar met echte verf gaat het tot wel 5 jaar mee. Zo wappert de regenboogvlag in onze mooie gemeente 365 dagen per jaar en geven we elke dag van het jaar een krachtig signaal dat er voor homofoob en transfoob geweld in onze gemeente geen plaats is.”

Jong N-VA hoopt het CD&V-bestuur met hun positieve actie te overtuigen om hun voorstel ook om te zetten in de praktijk.